Geniet van bijzonder GraanGeluk bier, gemaakt van lokaal geteelde granen.

Gelders GraanGeluk Bier (75cl)

Dit dubbelgraanbier is gebrouwen met zomergerst en rogge. De gerst is gemout door de ambachtelijke Vloermouterij Masterveld in Winterswijk, vandaar de robuuste smaak en goudkleur. Het Veluws Kruiprogge komt uit een zadenbank en is nu terug op de Veluwezoom!

Ingrediënten Gelders GraanGeluk: Water, gerstemout, rogge, hop, gist. Voorzichtig uitschenken. Ongefilterd, licht troebel. 25 EBC, 30 IBU, 75 CL per stuk. Alcohol: 6,2% Vol.

GraanGeluk Roggeweizen (75cl)

Dit amberkleurige Roggebier heeft een heerlijk fruitig aroma. De rijke gouden kleur en een volle, zachte smaak nodigen uit om hier samen met vrienden en familie van te genieten.

Dit bier is gebrouwen met 80% lokale roggemout en 20% lokale gerstemout. De smaakmaker in dit bier is lokale rogge afkomstig van de akker in het Hoevelakense Bos. Tussen de granen groeien zeldzame akkerkruiden.

Ingrediënten: Water, roggemout, gerstemout, hop, gist. Voorzichtig uitschenken. Ongefilterd, licht troebel. 25 EBC, 30 IBU, Alcohol: 7,3% Vol.

Veluwezoomer GraanGeluk Witbier

Veluwezoomer GraanGeluk Bier (75cl)

Ervaar de smakenrijkdom van onze agro-ecologische akkers op de Veluwezoom. In dit witbier zijn de smaakmakers onze Emmermout, Speltmout en Gerstemout. Op de wuivende lokale GraanGeluk korenvelden staan inheemse en zeldzame akkerkruiden waarmee wij de biodiversiteit revitaliseren. Twee van deze akkerkruiden, de korenbloem en klaproos, zijn toegevoegd en creëren de uitbundige geur en kruidige toets.

Ingrediënten Veluwezoomer GraanGeluk: Water, emmermout, spelmout, gerstemout, hop, gist, klaprozen, korenbloemen. Voorzichtig uitschenken. Ongefilterd, licht troebel. 25 EBC, 30 IBU, 75 CL per stuk. Alcohol: 5,8% Vol.

Veluwezoomer GraanGeluk Witbier

3 Granen Tripel (75cl)

Deze tripel is gebrouwen met gerst, rogge en spelt. Deze lokale granen zijn afkomstig van GraanGeluk en in kleine lokale mouterijen vermout. De combinatie van deze granen heeft een unieke kruidige frisheid om lekker lang van te genieten.

Na de succesvolle eerste editie, gebrouwen in samenwerking met het Openlucht Museum, is deze tweede editie gebrouwen in de Stadsbrouwerij Wageningen. Als variatie hebben we deze 3-Granen tripel volmout gebrouwen en hebben we in de stort de Aalter Troshaver vervangen door spelt. Met de aankoop van dit bier helpt u mee aan het herstel van de ecologische en landschappelijke kwaliteit van uw eigen leefomgeving.

Ingrediënten: Water, Gerstemout, Veluws kruiprogge, hop, gist. Voorzichtig uitschenken. Ongefilterd, licht troebel. 27 EBC, 21 IBU. Alcohol: 7,4% Vol.

Veluwezoomer GraanGeluk Witbier

GraanGeluk Ridderspoor (75cl)

Dit zachte, kruidige, blonde bier met krachtige afdronk is gebrouwen met Chevaliergerst, een landras dat al in 1844 naar Nederland kwam en tot de eeuwwisseling leidend was voor de Europese bierbrouwerij. De gerst komt van de hedendaagse Raatakker van Ravi van Marissing, die al meer dan tien jaar werkt aan het terugbrengen van dit bijzondere graan.

Ingrediënten Gelders GraanGeluk: Water, gerstemout (Chevalier), hop, gist. 7 EBC, 22 IBU, 75 CL per stuk. Alcohol: 8,5% Vol.

FAQ

Wat biedt GraanGeluk?

GraanGeluk biedt gezond streekbrood en bijzonder bier, gemaakt van lokaal geteelde granen.

Welke doelstelling heeft GraanGeluk?

Om de akkers op een natuurlijke, agro-ecologische manier te herstellen, in te zaaien met zeldzame, Nederlandse gewassen en deze oergranen te oogsten voor gezond ambachtelijk streekbrood en natuurbier.

Wat is de (in)directe impact van GraanGeluk?

Met GraanGeluk zaai je mee aan gezonde akkers, herstel van biodiversiteit en weer kansen voor insecten, wilde bijen, vlinder en akkervogels als patrijs en veldleeuwerik.

Meer vragen? Neem gerust contact op.

Contact

Over ons

Help mee om de akkers op een natuurlijke, agro-ecologische manier te herstellen, in te zaaien met zeldzame, Nederlandse gewassen en deze oergranen te oogsten voor gezond ambachtelijk streekbrood en natuurbier.

Stichting GraanGeluk

KvK: 80611893  

Bezoekadres

Bakkerista Steenstraat

Steenstraat 81

6828 CG Arnhem

Kantoor adres

Stichting GraanGeluk

Zypendaalseweg 91

6814 CG Arnhem

Contact