Nieuwsbrief 27: GraanGeluk Oogstfeest met nieuwe film en meer primeurs

Ons GraanGeluk Oogstfeest staat voor de deur. Zaterdagmiddag 21 september vanaf 12.30 (inloop) is het zover. Hierbij ontvangt u van ons de uitnodiging en deze korte nieuwsbrief nummer 27.

Zoals we in onze vorige nieuwsbrief al hebben gemeld; we vinden het fantastisch als u als GraanDeelhouder komt, maar vergeet niet om tijdig uw GraanGeluk-pakket of pakketten te reserveren zodat we weten hoeveel desembrood we moeten bakken. RESERVEREN KAN TOT EN MET MAANDAG 16 september via sales@graangeluk.nl

Filmprimeur

Het programma op zaterdag duurt van 13.00 uur tot en met 17.00 uur en een kleine uitloop. Om het uur hebben we een kwartiertje met sprekers. Afgelopen zomer hebben we prachtige opnames gemaakt van GraanGeluk seizoen 2024. De primeur van deze kakelverse reportage is binnen in de Molenplaats te zien in een doorlopend filmprogramma met een paar GraanGeluk-video’s.

Watermolen

Behalve het ophalen van de pakketten hebben we ook meerdere GraanGelukpartners bereid gevonden om met een hele of halve kraam mee te doen zoals Stadsbrouwerij Wageningen en Restaurant Food Via. Speciaal voor GraanGeluk is ook de 554 jaar oude Witte Watermolen weer open op deze middag waar u kunt zien hoe onze tarwe hier wordt gemalen.

Bakkerista-team

Moderator Edwin Verdrurmen leidt ons door de middag die een aantal ‘primeurs’ omvat met tevens een momentje waar we ons nieuwe Bakkerista-team in het zonnetje graan zetten. Onze winkel in de SteenStraat gaat om die reden op deze zaterdag al om 14.30 uur dicht. GraanDeelHouders die onze nieuwe Bakkerista in het Spijkerkwartier ook willen zien, zijn natuurlijk van harte welkom om een kijkje te nemen. Tussen 10.00 en 11.45 ben ik (Marcel) zelf ook in de bakkerijwinkel graanwezig.

Boek & Biologisch GraanPrimeur

Onze twee agro-ecologen in het Stichting GraanGeluk team Moira de Klyn en Joost Sleiderink lichten de komst toe van een boek over GraanGeluk & Gezondheid en we praten u bij over de nieuwe ontwikkelingen binnen onze organisatie, zoals het feit dat we de eerste stap hebben gezet om ook Biologische (Skal)-gecertificeerde graanproducten te kunnen vermarkten.

We doen dit allemaal met op de tap onze nieuwste bier-trots, de GraanGeluk Ridderspoor gebrouwen van het uitgestorven gewaande Chevaliergerst {hier link naar Ridderspoor- filmpje). En nog een laatste primeur die we alvast graankondigen: we werken aan een GraanGeluk Kerstpakket, mocht u daar interesse in hebben, stuur dan een mail naar sales@graangeluk.nl

GraanDelen 2025

En dan het belangrijkste nieuws waar we nog volop aan werken: een nieuwe GraanGeluksdelen-campagne voor het komende seizoen 2025 dat vrij letterlijk ook eind september volop begint: het inzaaien van onze GraanGeluk-akkers. In onze vorige nieuwsbrief maakten we er al melding van: we hebben als gevolg van de vele en overvloedige regenval net als heel veel boeren in heel Europa helaas maar pakweg 35 procent van de oogst behaald die we hadden willen en kunnen behalen. Vorige zomer hadden we een verlies van 45 procent, dus dit hakt er bij ons behoorlijk zwaar in. Het was een stressjaar, en dan ook dit nog.

Hopelijk kunnen we u tijdens ons oogstfeest vertellen hoe de nieuwe GraanDelen- campagne eruit graan zien, we zijn hard bezig met de voorbereidingen nu.

Ook presenteren we de eerste serie graangeluk kerstpakketten. deze worden samengesteld van onze eigen producten en zijn in 3 formaten te bestellen. Geef uw medewerker compagnon, relatie of familie een graangelukig kerstpakket van €30, €50 of €75. Bij interesse vraag een offerte of informatie aan via stefanie@graangeluk.nl er zijn een beperkt aantal pakketten beschikbaar.

Het GraanGeluk team Marcel van Silfhout, Joost Sleiderink, Ruben Drabbels, Raymond Scheerder, Stefanie van der Kaaij, Annaïda van Silfhout, Rolf Hopman en Moira de Klyn

Wil je een opgemaakt uittreksel van deze nieuwsbrief hebben? Dan kun je deze hier downloaden.

Gerelateerde media

Met GraanGeluk zaai je mee aan gezonde akkers, herstel van biodiversiteit en weer kansen voor insecten, wilde bijen, vlinder en akkervogels als patrijs en veldleeuwerik.

FAQ

Wat biedt GraanGeluk?

GraanGeluk biedt gezond streekbrood en bijzonder bier, gemaakt van lokaal geteelde granen.

Welke doelstelling heeft GraanGeluk?

Om de akkers op een natuurlijke, agro-ecologische manier te herstellen, in te zaaien met zeldzame, Nederlandse gewassen en deze oergranen te oogsten voor gezond ambachtelijk streekbrood en natuurbier.

Wat is de (in)directe impact van GraanGeluk?

Met GraanGeluk zaai je mee aan gezonde akkers, herstel van biodiversiteit en weer kansen voor insecten, wilde bijen, vlinder en akkervogels als patrijs en veldleeuwerik.

Meer vragen? Neem gerust contact op.

Contact